dissabte, 7 de gener del 2017

EDUCAR LA MIRADA


(Font: wordpress.com)
La meva proposta per a aquesta activitat de creació estarà centrada en la igualtat. Tant de gènere com de races. De persones en general. Per sort, avui dia cada cop més gent està a favor d'aquesta proposta i lluita cada dia per a que tothom arribi a ser tractat per igual algun dia. Però malauradament encara resta molta gent al món que viu amb una visió totalment arcaica del món, dels gèneres i dels estaments socials. Durant la història, moltes dones, gent de totes les races per culpa de trobar-se en un mal lloc en un mal moment, persones homosexuals, transexuals, etc. , han patit moltíssim i han viscut situacions que no hauria de viure ni una sola persona en el món. 

Ara, com ja he dit, ha disminuit el nombre de misogínia, masclisme, homofòbia, racisme, etc. però només en petita mesura. Encara que el rebuig cap a certes persones no es vegi tant com fa uns anys no significa que no hi sigui. Per aquest motiu proposo educar la mirada.

Com a objectiu secundari m'agradaria incidir en l'educació dels nens, que a part de aconseguir que tinguin una ment oberta, es podria mirar de potenciar la seva opinió pròpia, ensenyar-los no només a acceptar i respectar a les altres persones, sinó a acceptar-se i estimar-se a ells mateixos tal i com són, ja des de ben petits. Ja que si acceptéssin a la resta del món però no a la seva persona, tota la feina feta no serviria de res.

Els públics objectiu del projecte serien tots els nens i adolescents fins a segon de batxillerat. A les guarderies també s'impartirien activitats dedicades a la pròpia estima i al respecte i a la igualtat. A infantil el mateix però més elaborat, i a primària es dedicaria una hora lectiva a la setmana a tractar el tema. A l'ESO i batxillerat, en canvi, es farien xerrades amb el títol: 'Educar la mirada', on es parlaria de tots aquests temes, comptant amb la participació dels alumnes i animar-los a participar en activitats. A part, encara que resulti més difícil canviar la mentalitat de la gent ja adulta, es farien anuncis publicitaris per promoure el moviment i la lluita per la igualtat. 

El que m'esperaria d'aquesta proposta és que en un plaç de 10 anys ja es comencéssin a veure canvis en les actituds de les persones. Evidentment és molt difícil canviar la manera de pensar de tot el món. Però aquesta proposta està pensada per no tenir final. L'educació de la mirada és una cosa que la societat necessita i seguirà necessitant. Per tant, els infants del llarg de la història, si aquesta proposta s'implantés, tindrien durant tota la seva vida estímuls que els potenciéssin a ser bones persones, a ajudar-se els uns als altres i no discriminar-se. 

En definitiva, costarà però es un canvi que la societat i el món necessita, i ho està demanant a crits. Si cada any que passa es va augmentant el nombre de gent que lluita per la igualtat, ja haurem guanyat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada