dilluns, 9 de gener del 2017

5 ESTEREOTIPS I COM COMBATRE'LS

Els rics

'Ric' és considerat aquell que té molts de diners a la seva possessió. Es diu que solen anar molt ben vestits i elegants, amb roba cara i de marques prestigioses. Són guapos i tenen bon aspecte. Viatgen molt, fan activitats d'oci cares i van a dinar i sopar a restaurants amb bon nom. Una altra cosa que els caracteritza suposadament és que van amb aires de superioritat i miren a la gent que té menys diners que ells per sobre l'espatlla. 

A més, són avars i no comparteixen la seva riquesa ni les seves possessions amb ningú. Són molt egoïstes i només senten interès per a ells mateixos i les seves necessitats. No ajuden a la gent pobre ni més necessitada per molt que tinguin diners per a fer-ho.

Els 'negres'

Primerament, quan es veu a una persona de color, ja s'assumeix que prové d'Àfrica o d' Estats Units, no pot ser que sigui d'un altre lloc del món. Si és d'Àfrica, llavors ell i la seva família són pobres i no es poden permetre cap mena de luxe. No obstant, segur que juga molt bé a futbol ja que al seu país originari, els infants no fan altra cosa. Si és una noia, a més, està submissa al seu home i sap fer trenes i pentinats.

En canvi, si és d'Estats Units, ha de ser alt i ha de saber jugar a bàsquet. És tan bo jugant a bàsquet que hauria d'estar a la NBA jugant, ja que no hi ha altres lligues. També és el típic noi que s'ha criat al carrer del bronx, malparlat i sap rapejar a la perfecció. Les noies també són molt malparlades i es barallen contínuament entre elles, però són estiloses i molt guapes. El més probable és que estiguin posats en el món de les drogues i les armes, la mala vida.

Els 'canis' i les 'chonis'

Van tots junts, nois i noies, i només s'ajunten entre ells. No tenen amics fora del grup i cap és bona influència. Són els fills i filles de la classe obrera del país que viu a les afores de cada ciutat. Solen vestir tots d'una manera molt particular, extravagant, amb gorres, combinant molts estampats, les noies molt maquillades... . La seva actitud és agresiva i no tenen paciència. Sembla que els agradi barallar-se sense motiu. Tenen mals vicis com les drogues i l'alcohol, són molt mal parlats i no tenen quasi educació.

Els 'guiris'

Són extrangers que vénen a visitar el nostre país. Siguin d'on siguin són rossos, amb ulls clars i la pell molt blanca, la qual s'ha quedat vermella a causa de la seva inhabitual exposició al sol, ja que provenen de llocs on fa molt de fred i no ténen platja. Evidentment els seus destins sempre són zones costeres. La seva indumentaria inclou camises de flors o samarretes de tirants, una motxilla, una gorra o alguna cosa que els protegeixi del sol, i no poden faltar els mitjons amb les xancletes. 

Vénen a Espanya simplement per la festa, a beure i passar-s'ho bé, a no ser que ja tinguin una edat més avançada, que llavors vénen a veure els llocs més emblemàtics amb el mapa amunt i avall tot el dia.

Les nenes i els nens


De tota la vida, als nens se'ls ha associat amb el color blau i han sigut aventurers, jugadors d'esports en equip innats, bons per a les tecnologies i les ciències, desordenats, caòtics, etc. 

En canvi a les nenes sempre els ha agradat el color rosa, són delicades, ordenades, silencioses, calmades, els agrada jugar a nines, tenen talent per a les feines de la llar, etc.


Els estereotips són una cosa que porta a la nostra societat des de tota la vida i hauria de canviar. No és una qüestió fàcil canviar l'opinió de totes les persones que porten tota la vida pensant d'una manera determinada. Però si més no, el que es podria fer és començar a educar la mirada dels nouvinguts i ensenyar-los que tothom és igual, la vida de totes les persones val el mateix i no hi ha ningú superior a un altre. Per a aquest motiu, primer s'ha d'ensenyar a estimar-se a ells mateixos tal i com són, perquè així d'aquesta manera entendran que tothom té les seves característiques i cada persona és un món. Per tant, no s'ha de jutjar ni menysprear a ningú ja que cadascú és com és i el respecte és un valor que encara a molts ens falta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada