diumenge, 27 de novembre del 2016

INTERTEXTUALITAT DE 'EL NOMBRE DE LA ROSA'


El nombre de la Rosa d'Umberto Eco, publicada l'any 1980 i ambientada en l'edat Mitjana (1327), és una de les seves obres més importants la qual té una gran intertextualitat.

Els referents principals de l'autor a l'hora d'escriure aquesta novel·la van ser Jorge Luis Borges, Guillermo de Ockham, en el que podria estar inspirat el personatge principal, i Arthur Conan Doyle. Aquest últim, autor de les novel·les de Sherlock Holmes, les quals tracten la mateixa temàtica detectivesca que la d'Eco, va donar nom a un dels personatges principals, Guillermo de Barkerville, a partir de la seva obra 'El mastín de Barskerville'. Guillermo, casualment, té una gran semblança amb Watson, el company de Sherlock Holmes, i durant tota la història fa servir un raonament molt semblant al que tindria Sherlock en totes les seves aventures. 

En el cas de Jorge Luis Borges, l'autor argentí que Eco tan admirava, el va servir d'inspiració a l'hora d'escriure ja que hi ha molts elements en el llibre que en fan referència. A part, el nom del bibliotecari de 'El nombre de la Rosa', Burgos, és un símbol clar de l'admiració d'Umberto per Borges, ja que aquest també va patir de ceguesa i era un apassionat de la lectura, com el pesonatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada